Academische studie naar sculptuur: Hercules Farnese

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph De Rudder (tekenaar)

Datering

1782

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Hercules Farnese, getekend door Joseph De Rudder in 1782. Hij was toen ingeschreven als leerling in de klas 'naar het plaester' aan de Academie van Brugge. De Rudder tekende deze studie tijdens het prijskamp en hij won de eerste prijs, aangeduid met 'primus' onderaan de voorstelling. Hercules wordt frontaal afgebeeld, naakt en gespierd, met krullend…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Hercules Farnese, getekend door Joseph De Rudder in 1782. Hij was toen ingeschreven als leerling in de klas 'naar het plaester' aan de Academie van Brugge. De Rudder tekende deze studie tijdens het prijskamp en hij won de eerste prijs, aangeduid met 'primus' onderaan de voorstelling. Hercules wordt frontaal afgebeeld, naakt en gespierd, met krullend haar en een volle baard. Hij leunt rechts op zijn knots, gedrapeerd met een leeuwenhuid. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Op de tekening is bovenaan rechts een papieren etiket verlijmd met daarop de teken- of wedstrijdletter van De Rudder (I). De handtekeningen linksboven zijn van Norbert Heylbrouck (leraar), Paul de Cock (directeur) en Frans Vande Steene (secretaris), op en naast de academiestempel. Onderaan is een papierstrook aangelijmd en de bladranden zijn afgesneden. De sokkel wordt vervolledigd op de nieuw aangelijmde papierstrook. Hierop staat ook de aanduiding J, verwijzend naar de eerste prijs. De Rudder tekende nog een tweede studie, naar sculptuur van de buste van Proserpina (0016.GRO0073.II). Guillielmus Geysen werd tweede tijdens dit concours (0016.GRO0074.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph De Rudder
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 610 x 438 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0072.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.