Academische studie naar Rafaël: detail van Venus en Cupido

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Rafaël
,
Pieter Goddyn (tekenaar)

Datering

1779

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar Rafaël van Venus en Cupido, getekend door Pieter Goddyn tijdens zijn verblijf in Rome in 1779. Het gaat om een detail uit de frescocyclus in de Loggia van Psyche in de Villa Farnesina te Rome. De plafondfresco's zijn gerealiseerd door Rafaël en zijn atelier, circa 1517-1518. Venus en Cupido zijn afgebeeld van hoofd tot schouder of borsthoogte…
Lees meer
Academische studie naar Rafaël van Venus en Cupido, getekend door Pieter Goddyn tijdens zijn verblijf in Rome in 1779. Het gaat om een detail uit de frescocyclus in de Loggia van Psyche in de Villa Farnesina te Rome. De plafondfresco's zijn gerealiseerd door Rafaël en zijn atelier, circa 1517-1518. Venus en Cupido zijn afgebeeld van hoofd tot schouder of borsthoogte. Venus kijkt in profiel naar links; het gezicht van Cupido is in driekwart weergegeven. We zien nog een deel van Cupido's rechtervleugel en van het kleed van Venus. De tekening is uitgevoerd in rood krijt op papier van liggend formaat en werd gemonteerd op een ander papier binnen een uitgetekend kader. Daarrond is een rand aangezet in grijsblauw papier. Onderaan links staat de aantekening 'Goddijn P. Roma 1779 d'après Raphael' geschreven. Goddyn maakte nog een tweede studie naar de frescocyclus in 1781: 0016.GRO0067.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Rafaël , Pieter Goddyn VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in rood krijt, op steundrager gekleefd
Afmetingen 390 x 530 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0053.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.