Academische studie naar sculptuur: Apollo Medici

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Joseph Ducq (tekenaar)

Datering

1784

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Apollo Medici, getekend door Joseph Ducq in 1784. Ducq, afkomstig uit Ledegem, nam deel aan het prijskamp van dat jaar, ingeschreven in de klas 'naar het plaester' aan de academie van Brugge. Hij tekende twee studies (zie ook 0014.GRO0030.II) en won de eerste prijs. Voor deze studie werd getekend naar een afgietsel van het marmeren…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Apollo Medici, getekend door Joseph Ducq in 1784. Ducq, afkomstig uit Ledegem, nam deel aan het prijskamp van dat jaar, ingeschreven in de klas 'naar het plaester' aan de academie van Brugge. Hij tekende twee studies (zie ook 0014.GRO0030.II) en won de eerste prijs. Voor deze studie werd getekend naar een afgietsel van het marmeren beeldhouwwerk Apollo Medici. Apollo is naakt afgebeeld in contrapost houding met zijn rechterarm gebogen op zijn hoofd en zijn linkerarm rustend op een boomstronk. Aan de stronk hangt zijn pijlenkoker aan een lint, gevuld met pijlen. In zijn linkerhand houdt hij een stokje. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Onderin de tekening zijn twee aangelijmde stroken met verderzetting van de tekening (voeten Apollo en boomstronk). De eerst aangelijmde papierstrook draagt het opschrift met de vermelding van de vervaardiger, zijn afkomst, de behaalde prijs en het jaar van het concours. Linksboven is de academiestempel gedrukt, met de handtekeningen van secretaris Vandesteene en directeur Paul De Cock. Hier is de tekenletter 'K' van Ducq op het papier bevestigd. De aanduiding voor primus (J of I) wordt nog eens herhaald in de rechter bovenhoek. In dezelfde wedstrijd werd Carolus Feys tweede (0016.GRO0084.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Ducq VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 642 x 440 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0007.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.