Academische studie naar prent: voet van Laocoön

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1782 - circa 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Laocoön's rechtervoet. Het gaat om een gefixeerde krijttekening in rood krijt, op een ondertekening in zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat maar bevat nog drie oorspronkelijke schepranden. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in een klas naar prenten aan de Academie van Brugge. De vervaardiger is onbekend. Wellicht kopieerde de…
Lees meer
Academische studie naar prent van Laocoön's rechtervoet. Het gaat om een gefixeerde krijttekening in rood krijt, op een ondertekening in zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat maar bevat nog drie oorspronkelijke schepranden. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in een klas naar prenten aan de Academie van Brugge. De vervaardiger is onbekend. Wellicht kopieerde de leerling-tekenaar hier een Franse academieprent in crayonmanier.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in rood krijt, met ondertekening in zwart krijt of houtskool; gefixeerd.
Afmetingen 494 x 305 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1164.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.