Panoramisch gezicht op Avignon

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jacques Fouquier (schilder)

Periode

17de eeuw
De Antwerpse schilder Jacques Fouquier vestigde zich in 1621 in Parijs. Vooral met zijn landschappen oogstte hij succes. Hij kreeg onder meer de opdracht van Lodewijk XIII voor een reeks landschappen met gezichten op Franse steden. Panoramisch gezicht op Avignon wordt gedomineerd door een monumentale boom op de voorgrond. Rechts zien we een herberg en enkele fraai geklede personages. Het…
Lees meer
De Antwerpse schilder Jacques Fouquier vestigde zich in 1621 in Parijs. Vooral met zijn landschappen oogstte hij succes. Hij kreeg onder meer de opdracht van Lodewijk XIII voor een reeks landschappen met gezichten op Franse steden. Panoramisch gezicht op Avignon wordt gedomineerd door een monumentale boom op de voorgrond. Rechts zien we een herberg en enkele fraai geklede personages. Het felle rood van het kleed van de boerin vooraan contrasteert met het blauwgroene, weidse landschap op de achtergrond waarin de stad Avignon oplicht. De kunstenaar slaagde erin een anekdotisch tafereel met een poëtisch droomlandschap te combineren. De tondovorm is uniek in het oeuvre van Fouquier.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacques Fouquier VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 38.4 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1945-I
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.