Landschap met struisvogel

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Roelant Savery (schilder)
,
Hans II Savery (vermoedelijke medewerker)

Datering

ca. 1625

Periode

17de eeuw
Na zijn terugkeer naar Nederland bleef Savery gemaniëreerde fantasielandschappen maken. Om dieptewerking te creëren, gebruikte hij vaak drie achter elkaar liggende zones: een aardkleurige voorgrond met geboomte, een doorkijk in het midden en een blauwe achtergrond. De verhogingen links en rechts werken als coulissen en versterken de dieptewerking. Centraal wordt een struisvogel aangevallen door een steltvogel. De struisvogel is omringd…
Lees meer
Na zijn terugkeer naar Nederland bleef Savery gemaniëreerde fantasielandschappen maken. Om dieptewerking te creëren, gebruikte hij vaak drie achter elkaar liggende zones: een aardkleurige voorgrond met geboomte, een doorkijk in het midden en een blauwe achtergrond. De verhogingen links en rechts werken als coulissen en versterken de dieptewerking. Centraal wordt een struisvogel aangevallen door een steltvogel. De struisvogel is omringd door twee zwanen, een pelikaan, een haan en een gans. Links heerst een onrustige sfeer terwijl de edelherten rechts het gebeuren in alle kalmte gadeslaan.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.