Landschap met kreeftenvissers

Public Domain

Kunstenaar / maker

Roelant Savery (schilder)

Datering

ca. 1608

Periode

17de eeuw
Tussen ca. 1603 en 1616 was Savery hofschilder van keizer Rudolf II in Praag. Hier verwerkte hij de indrukken van de tochten die hij in Tirol en Bohemen maakte. Tegen een helblauwe hemel is een bebost landschap met rotspartij weergegeven. Onderaan zijn twee vissers te zien van wie de voorste opvalt door zijn helrood gekleurde bovenkleding. In zijn rechterhand houdt…
Lees meer
Tussen ca. 1603 en 1616 was Savery hofschilder van keizer Rudolf II in Praag. Hier verwerkte hij de indrukken van de tochten die hij in Tirol en Bohemen maakte. Tegen een helblauwe hemel is een bebost landschap met rotspartij weergegeven. Onderaan zijn twee vissers te zien van wie de voorste opvalt door zijn helrood gekleurde bovenkleding. In zijn rechterhand houdt hij een rivierkreeft vast. De menselijke figuren vormen een nietig detail in de overweldigende, maar gefantaseerde natuur. Savery’s fantasie blijkt uit de rotspartij rechts die het profiel van een mannengezicht heeft: de loofbomen vormen een weelderige haardos; een kleurnuance in de rots suggereert een oog, een uitstulping is de neus, een inkeping geeft de mond weer en wat geboomte vormt een sik-baardje.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.