Landschap met rustende dieren

Public Domain

Kunstenaar / maker

Willem Romeyn (schilder)

Datering

ca. 1650

Periode

17de eeuw
Willem Romeyn was een leerling van Berchem. Zijn taferelen zijn meestal van dichtbij weergegeven, als het ware in close-up, zonder weidse vergezichten zoals dat bij veel landschapschilders het geval is. Hier is bij een stal met rieten dak een boer met ezel te zien. Ze zijn omgeven door runderen, schapen en geiten. Typerend zijn de bomen met deels verdorde takken…
Lees meer
Willem Romeyn was een leerling van Berchem. Zijn taferelen zijn meestal van dichtbij weergegeven, als het ware in close-up, zonder weidse vergezichten zoals dat bij veel landschapschilders het geval is. Hier is bij een stal met rieten dak een boer met ezel te zien. Ze zijn omgeven door runderen, schapen en geiten. Typerend zijn de bomen met deels verdorde takken. Op de achtergrond is een licht glooiend, kaal landschap weergegeven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.