Rivierlandschap met burcht

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jan Josefsz. van Goyen (schilder)

Datering

1648

Periode

17de eeuw
Vanaf omstreeks 1627 koos Van Goyen voor een sober coloriet, voornamelijk bruin, geel, oker en groen. In dit schilderij volgde hij zijn geliefde patroon: een zwaar bewolkte lucht, (vervallen) bouwwerken op de voorgrond, een rivier met vissers en vaartuigen en een lage horizon met het silhouet van een dorp. Aan het gebouw links van de vierkante toren is een staak…
Lees meer
Vanaf omstreeks 1627 koos Van Goyen voor een sober coloriet, voornamelijk bruin, geel, oker en groen. In dit schilderij volgde hij zijn geliefde patroon: een zwaar bewolkte lucht, (vervallen) bouwwerken op de voorgrond, een rivier met vissers en vaartuigen en een lage horizon met het silhouet van een dorp. Aan het gebouw links van de vierkante toren is een staak bevestigd die gebruikt werd voor het lokken van vogels. Vogels stonden in Holland regelmatig op het menu, zelfs mussen. Men was ervan overtuigd dat ze de ‘geyligheyt’, de potentie, verhoogden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.