Schenkers met de heiligen Petrus en Thomas

Public Domain

Kunstenaar / maker

Anonieme meester (schilder)

Datering

ca. 1480 - ca. 1490

Periode

15de eeuw
De twee paneeltjes (inv. 1973-AE en -AF) met schenkers en patroonheiligen in aanbidding voor de Heilige Drievuldigheid vormden oorspronkelijk één geheel. Het paneel werd doormidden gezaagd en daarbij ging ongeveer 2,5 cm verloren. Dat het hier om één paneel ging, zien we ondermeer aan de wolk die over beide panelen doorloopt. In een aureool van licht en omgeven door engelen…
Lees meer
De twee paneeltjes (inv. 1973-AE en -AF) met schenkers en patroonheiligen in aanbidding voor de Heilige Drievuldigheid vormden oorspronkelijk één geheel. Het paneel werd doormidden gezaagd en daarbij ging ongeveer 2,5 cm verloren. Dat het hier om één paneel ging, zien we ondermeer aan de wolk die over beide panelen doorloopt. In een aureool van licht en omgeven door engelen verschijnt God de Vader, zittend op een troon. Zijn zoon Christus zit op de schoot van zijn vader en toont zijn wonden. Op de rechterschouder van Christus zit de Heilige Geest in de gedaante van een duif. Achter de schenkers staan rechts de heiligen Petrus en Thomas en links Johannes de Doper en een vrouwelijke heilige. De identiteit van de schenkers kon tot nog toe niet worden achterhaald.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.