Dorpsgezicht met bruiloftsdans in de open lucht

Public Domain

Kunstenaar / maker

Pieter II Brueghel (schilder)

Periodes

16de eeuw, 17de eeuw
De Bruiloftsdans in de open lucht van Pieter II Brueghel is vermoedelijk een kopie naar een verloren gegaan werk van zijn vader Pieter Bruegel de Oudere. De compositie kan ook een compilatie zijn van elementen uit verscheidene bruiloftsdansen van zijn vader. Van deze Bruiloftsdans in de open lucht bestaan talrijke versies. Op de voorgrond zien we enkele dansende paren die…
Lees meer
De Bruiloftsdans in de open lucht van Pieter II Brueghel is vermoedelijk een kopie naar een verloren gegaan werk van zijn vader Pieter Bruegel de Oudere. De compositie kan ook een compilatie zijn van elementen uit verscheidene bruiloftsdansen van zijn vader. Van deze Bruiloftsdans in de open lucht bestaan talrijke versies. Op de voorgrond zien we enkele dansende paren die in alle versies bijna letterlijk terug te vinden zijn. Er bestaan versies waarin de bruid meedanst. Hier zit zij achteraan in het midden voor een doek waarop een kroon is bevestigd. Nieuwsgierig kijken enkele bruiloftsgasten naar de schaal voor haar op de tafel om te zien hoeveel geld zij cadeau krijgt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pieter II Brueghel VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 40.2 x 55.6 cm
Locatie In bruikleen
Objectnummer 1914-CJ
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.