Armand Heins aan het schilderen in open lucht

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Théo Van Rysselberghe (schilder)
,
Armand Heins (schilder)

Datering

1881

Periode

19de eeuw
In deze vroege schets portretteerde Théo van Rysselberghe zijn vriend Armand Heins terwijl die in zijn tuin zit te schilderen. Armand Heins was criticus, illustrator en kunstenaar en hield zich ook intensief bezig met monumentenzorg. Hij maakte onder meer honderden litho’s en tekeningen die het middeleeuwse Gent, dat grotendeels verdwenen was, opnieuw deden herleven. Van Rysselberghe is erin geslaagd om…
Lees meer
In deze vroege schets portretteerde Théo van Rysselberghe zijn vriend Armand Heins terwijl die in zijn tuin zit te schilderen. Armand Heins was criticus, illustrator en kunstenaar en hield zich ook intensief bezig met monumentenzorg. Hij maakte onder meer honderden litho’s en tekeningen die het middeleeuwse Gent, dat grotendeels verdwenen was, opnieuw deden herleven. Van Rysselberghe is erin geslaagd om met enkele snelle penseelstreken en een fris kleurenpalet een beeld op te roepen van de concentratie waarmee zijn vriend aan het werk is. Het geitje onderaan links schilderde Armand Heins zelf, wat een speels en levendig element toevoegt aan de algemene blijmoedige sfeer.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Théo Van Rysselberghe VIAF RKD Wikidata, Armand Heins VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 23.8 x 32.1 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1935-J
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.