Stilleven met kreeft en vruchten

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gillis Gillisz. de Bergh (schilder)

Datering

ca. 1650

Periode

17de eeuw
Tegen een donkere achtergrond tekent zich een stilleven af dat bestaat uit vruchten – pruimen, een mandarijn, een citroen, witte druiven, een half geschilde sinaasappel op een tinnen bord, abrikozen en walnoten –, een gekookte kreeft, een bruine aardewerken kruik met tinnen deksel, een fluitglas met rode wijn, een roemer met witte wijn en een glazen beker met bier. Een…
Lees meer
Tegen een donkere achtergrond tekent zich een stilleven af dat bestaat uit vruchten – pruimen, een mandarijn, een citroen, witte druiven, een half geschilde sinaasappel op een tinnen bord, abrikozen en walnoten –, een gekookte kreeft, een bruine aardewerken kruik met tinnen deksel, een fluitglas met rode wijn, een roemer met witte wijn en een glazen beker met bier. Een voorwerp springt uit de band: het zakhorloge. Een uurwerk gold als een typisch symbool van vergankelijkheid en is op veel Vanitas-schilderijen terug te vinden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.