Jachtbuit met dode pauw en everkop

Public Domain

Kunstenaar / maker

Joannes Fijt (schilder)

Datering

1646

Periode

17de eeuw
Jan Fijt was vermoedelijk een leerling van Frans Snijders en de leermeester van Peter Boel. Zijn schilderwerk is echter verfijnder dan dat van Snijders en sluit aan bij de voorkeur van zijn hoofdzakelijk aristocratisch cliënteel. In Antwerpen leidde hij een productief en succesvol atelier. Verschillende composities bestaan dan ook in meerdere replieken. Als specialist in het stilleven – hij schilderde…
Lees meer
Jan Fijt was vermoedelijk een leerling van Frans Snijders en de leermeester van Peter Boel. Zijn schilderwerk is echter verfijnder dan dat van Snijders en sluit aan bij de voorkeur van zijn hoofdzakelijk aristocratisch cliënteel. In Antwerpen leidde hij een productief en succesvol atelier. Verschillende composities bestaan dan ook in meerdere replieken. Als specialist in het stilleven – hij schilderde zowel bloemen- en vruchtenstillevens als jacht- en dierstukken – heeft hij het genre blijvend beïnvloed, zowel in Italië als in de Nederlanden. Zijn stijl, gekenmerkt door een opvallend coloriet, werd door talrijke navolgers gekopieerd. Wegens de schoonheid van zijn penseelvoering en de rijkdom van de dik opgebrachte verfmaterie wordt Fijt beschouwd als onze belangrijkste dierenschilder. De jachtbuit op dit stilleven bestaat uit verschillende stukken wild waaronder een kop van een everzwijn en een dode pauw.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.