Stilleven met pijp, noten, aarden kruik en tabakszakje

Public Domain

Kunstenaar / maker

Hubert van Ravesteyn (schilder)

Datering

ca. 1670

Periode

17de eeuw
In dit ‘toebackje’ bevinden zich op de rand van een tafelblad een aardewerken wijnkruik, een roemer met wijn, een aardewerken schaal met walnoten, een opengebroken walnoot, een lange aardewerken pijp met wat tabak en een tabakszakje. Het zakje kwam tevoorschijn tijdens de recente restauratie van het schilderij. Tabak was vanaf het midden van de zestiende eeuw bekend in de Nederlanden…
Lees meer
In dit ‘toebackje’ bevinden zich op de rand van een tafelblad een aardewerken wijnkruik, een roemer met wijn, een aardewerken schaal met walnoten, een opengebroken walnoot, een lange aardewerken pijp met wat tabak en een tabakszakje. Het zakje kwam tevoorschijn tijdens de recente restauratie van het schilderij. Tabak was vanaf het midden van de zestiende eeuw bekend in de Nederlanden en werd als gezondheids- en genotsmiddel gebruikt. Het werd geïmporteerd vanuit Brazilië, Virginia, Maryland en het Caraïbisch gebied. Dit stilleven was een opdracht van tabakshandelaar Gerrit Marschael in Dordrecht. Mogelijk ging het om een relatiegeschenk of had het schilderij publicitaire doeleinden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.