Landschap met jachtbuit

Public Domain

Kunstenaar / maker

Paul de Vos (schilder)

Periode

17de eeuw
De schilder Paul de Vos is de jongere broer van de bekende portrettist en historieschilder Cornelis de Vos. Na zijn opleiding, waarschijnlijk bij onder meer zijn schoonbroer Frans Snijders, werkt hij samen met Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Jan Wildens. De werken van De Vos zijn kleurrijk en worden gekenmerkt door een grote precisie. De meer dan twintig…
Lees meer
De schilder Paul de Vos is de jongere broer van de bekende portrettist en historieschilder Cornelis de Vos. Na zijn opleiding, waarschijnlijk bij onder meer zijn schoonbroer Frans Snijders, werkt hij samen met Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Jan Wildens. De werken van De Vos zijn kleurrijk en worden gekenmerkt door een grote precisie. De meer dan twintig verschillende vogelsoorten die hier zijn afgebeeld zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden en te identificeren. In een doorkijk op een landschap met bergen ligt de buit tentoongesteld. Aan een van de bomen rechts hangt een dode haas met naast hem op de grond een blauwe reiger. Verspreid over het voorplan links liggen patrijzen, sneppen, een eend en klein gevogelte waaronder spechten, vinken, koolmeesjes en een puttertje.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.