Bloemenkrans

Public Domain

Kunstenaar / maker

Daniël Seghers (schilder)

Periode

17de eeuw
De jezuïet Daniël Seghers uit Antwerpen specialiseerde zich in het schilderen van bloemstukken. Zijn oeuvre munt uit door nauwkeurige observatie, delicate penseelvoering en verfijnde kleurharmonieën. Seghers was een leerling van Jan Brueghel de Oudere, zelf een vermaard bloemenschilder en uitvinder van de bloemenkrans rond een stenen cartouche. In de cartouche zien we vaak een afbeelding van heiligen, meestal uitgevoerd door…
Lees meer
De jezuïet Daniël Seghers uit Antwerpen specialiseerde zich in het schilderen van bloemstukken. Zijn oeuvre munt uit door nauwkeurige observatie, delicate penseelvoering en verfijnde kleurharmonieën. Seghers was een leerling van Jan Brueghel de Oudere, zelf een vermaard bloemenschilder en uitvinder van de bloemenkrans rond een stenen cartouche. In de cartouche zien we vaak een afbeelding van heiligen, meestal uitgevoerd door andere schilders. Seghers werkte dit motief verder uit. De bloemenkransen of -guirlandes zijn dikwijls samengesteld uit meerdere boeketten met hoofdzakelijk Mariabloemen, samengevoegd ongeacht hun bloeitijd. De keuze van de bloemen hing vaak samen met de afgebeelde heilige. In dit werk is er geen voorstelling in de cartouche geschilderd. De signatuur van Daniël Seghers zien we onderaan links.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.