Portretplaquette ter ere van professor Emmanuel-Simon Duplay

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Ferdinand Gilbault (medailleur)

Datering

ca 1910

Periode

20ste eeuw
Deze erepenning lieten vrienden, collega's en leerlingen als eerbetoon graveren voor professor Emmanuel-Simon Duplay (1836-1924). Duplay studeerde geneeskunde in Parijs en behaalde zijn doctoraat in 1865. In 1880 werd hij professor heelkunde en lid van de Académie de Médicine. Door zijn vele publicaties werd hij een autoriteit op diverse domeinen van de genees- en heelkunde. Op de voorzijde van de…
Lees meer
Deze erepenning lieten vrienden, collega's en leerlingen als eerbetoon graveren voor professor Emmanuel-Simon Duplay (1836-1924). Duplay studeerde geneeskunde in Parijs en behaalde zijn doctoraat in 1865. In 1880 werd hij professor heelkunde en lid van de Académie de Médicine. Door zijn vele publicaties werd hij een autoriteit op diverse domeinen van de genees- en heelkunde. Op de voorzijde van de plaquette wordt de professor geportretteerd in een toga, op de keerzijde zie je een allegorie van de wetenschappen en de geneeskunde: een vrouw bladert in een groot boek waarin allerlei geneeskundige takken vermeld staan.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.