Prijspenning van de Rijksacademie Amsterdam

In Copyright

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Frederik Jeltsema (medailleur)

Datering

1905

Periode

20ste eeuw
Deze penning werd als beloning gegeven aan leerlingen van de Rijksacademie in Amsterdam. De discipline, het jaartal en de naam van de leerling werden op de voorziene plaatsen gegraveerd op de keerzijde. Deze penningen werden niet in Nederland maar in de Monnaie de Paris geslagen. Dit illustreert de grote faam die het Franse munthuis genoot zowel in het binnen- als…
Lees meer
Deze penning werd als beloning gegeven aan leerlingen van de Rijksacademie in Amsterdam. De discipline, het jaartal en de naam van de leerling werden op de voorziene plaatsen gegraveerd op de keerzijde. Deze penningen werden niet in Nederland maar in de Monnaie de Paris geslagen. Dit illustreert de grote faam die het Franse munthuis genoot zowel in het binnen- als in het buitenland. De penning stelt Minerva voor, beschermgodin van schilders en beeldhouwers met haar wapenuitrusting aan. Ze vlecht een lauwerkrans en voor haar ligt een hamer en een schilderspalet.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.