Portretpenning ter ere van maarschalk Patrice de Mac Mahon

Public Domain

Kunstenaar / maker

Monnaie de Paris (atelier)

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw
De Franse medailleur Jules-Clément Chaplain graveerde een reeks penningen met als onderwerp een aantal beroemde personen. Deze penning met de buste van maarschalk Patrice de Mac Mahon is de eerste in de reeks. Markies de Mac Mahon was een Frans officier en politicus. Hij onderscheidde zich vooral in de Krimoorlog. In 1870 werd hij gevangen genomen in de slag bij…
Lees meer
De Franse medailleur Jules-Clément Chaplain graveerde een reeks penningen met als onderwerp een aantal beroemde personen. Deze penning met de buste van maarschalk Patrice de Mac Mahon is de eerste in de reeks. Markies de Mac Mahon was een Frans officier en politicus. Hij onderscheidde zich vooral in de Krimoorlog. In 1870 werd hij gevangen genomen in de slag bij Sedan en terug vrijgelaten in 1871. Twee jaar later werd hij door koningsgezinde partijen tot president verkozen. Toen deze partijen de meerderheid verloren trad hij af in 1879.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.