Plaquette: De landbouw

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Marie Alexandre Lucien Coudray (medailleur)

Datering

1904
Deze plaquette behoort tot een reeks die de Franse medailleur Marie-Alexandre Coudray ontwierp voor de verkoopcatalogus van de Monnaie de Paris. De reeks had als onderwerp allerlei verschillende beroepen en sporten, zoals de tuinbouw, de wijnbouw, schermen, voetbal en skiën. Op de voorzijde van deze boogplaquette drijft een boer zijn ploeg met twee ossen door het veld bij de opgaande…
Lees meer
Deze plaquette behoort tot een reeks die de Franse medailleur Marie-Alexandre Coudray ontwierp voor de verkoopcatalogus van de Monnaie de Paris. De reeks had als onderwerp allerlei verschillende beroepen en sporten, zoals de tuinbouw, de wijnbouw, schermen, voetbal en skiën. Op de voorzijde van deze boogplaquette drijft een boer zijn ploeg met twee ossen door het veld bij de opgaande zon. Een jongeman in rugaanzicht moedigt de dieren aan met een stok. Op de keerzijde staat een maaier met zeis in het korenveld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.