Portretpenning ter ere van Casimir Périer, president van de Franse Republiek in 1894

Public Domain

Kunstenaar / maker

Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1894

Periode

19de eeuw
Deze portretpenning werd uitgegeven ter ere van de Franse politicus Jean-Paul, Pierre Casimir Périer. Na een lange politieke carrière werd hij op 25 juni 1894 tot president van de Franse Republiek aangesteld. Op de keerzijde stelt een vrouw met lang gewaad en sluier symbool voor de Franse Republiek. Ze werpt een stembriefje in een kelk die op een verhoog staat…
Lees meer
Deze portretpenning werd uitgegeven ter ere van de Franse politicus Jean-Paul, Pierre Casimir Périer. Na een lange politieke carrière werd hij op 25 juni 1894 tot president van de Franse Republiek aangesteld. Op de keerzijde stelt een vrouw met lang gewaad en sluier symbool voor de Franse Republiek. Ze werpt een stembriefje in een kelk die op een verhoog staat versierd langs beide kanten met een leeuwenkop en in het midden de tafelen der wet bovenop takken en een bijl met links de letter R en rechts F.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.