Plaquette voor de 61ste verjaardag van dokter Georges-Marie Félizet

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Ferdinand Gilbault (medailleur)

Datering

1905

Periode

20ste eeuw
Georges-Marie Félizet was een gerenomeerde Franse chirurg en kinderarts. In de herbergen van het Quartier Latin werd hij bevriend met Gambetta die hem tijdens de oorlog van 1870 een gevaarlijke missie liet uitvoeren die hij met goed resultaat beëindigde. Hij kreeg deze plaquette van leerlingen en vrienden ter gelegenheid van zijn 61ste verjaardag. Ze toont zijn portret op de voorzijde…
Lees meer
Georges-Marie Félizet was een gerenomeerde Franse chirurg en kinderarts. In de herbergen van het Quartier Latin werd hij bevriend met Gambetta die hem tijdens de oorlog van 1870 een gevaarlijke missie liet uitvoeren die hij met goed resultaat beëindigde. Hij kreeg deze plaquette van leerlingen en vrienden ter gelegenheid van zijn 61ste verjaardag. Ze toont zijn portret op de voorzijde en op de keerzijde refereert ze naar zijn beroep: een vrouw met een baby op de arm wacht bij de ingang van het kinderziekenhuis.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.