Penning ter ere van de brandweer

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monnaie de Paris (atelier)
,
Henri Alfred Dubois (medailleur)
Deze penning werd ontworpen door Jules Clément Chaplain als eerbetoon aan de brandweer en toont een heldhaftige branweerman die een vrouw met kind redt van de vuurdood. De keerzijde van de penning werd ontworpen door Henri Dubois en was bestemd om de naam van de gehuldigde in te graveren. De Parijse munt gebruikte het ontwerp van Dubois voor nog twee…
Lees meer
Deze penning werd ontworpen door Jules Clément Chaplain als eerbetoon aan de brandweer en toont een heldhaftige branweerman die een vrouw met kind redt van de vuurdood. De keerzijde van de penning werd ontworpen door Henri Dubois en was bestemd om de naam van de gehuldigde in te graveren. De Parijse munt gebruikte het ontwerp van Dubois voor nog twee andere penningen van Chaplain. Elk Frans brandweerkorps kon deze penning gebruiken voor diverse gelegenheden zoals pensioneringen of huldigingen van verdienstelijke personen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.