Kunstpenning: De vredeskus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Ovide Yencesse (medailleur)
,
Monnaie de Paris (atelier)
,
Eugène Carrière (naar)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
De Franse medailleur Ovide Yencesse liet zich voor deze kunstpenning inspireren door een tekening van Eugène Carrière, die in een gelijkaardige stijl werkte. Beide kunstenaars werken met zachte, subtiele contouren in hun ontwerpen. De uitbeelding van deze vredeskus heeft veel gelijkenissen met de moederschaptekeningen van Carrière. Ze stelt twee figuren voor waarbij de ene persoon de andere op het voorhoofd…
Lees meer
De Franse medailleur Ovide Yencesse liet zich voor deze kunstpenning inspireren door een tekening van Eugène Carrière, die in een gelijkaardige stijl werkte. Beide kunstenaars werken met zachte, subtiele contouren in hun ontwerpen. De uitbeelding van deze vredeskus heeft veel gelijkenissen met de moederschaptekeningen van Carrière. Ze stelt twee figuren voor waarbij de ene persoon de andere op het voorhoofd kust. Op de keerzijde staat het opschrift PRO PATRIA PER ORBIS CONCORDIAM.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.