Jacht op het Caledonische everzwijn

Public Domain

Kunstenaar / maker

Peter Paul Rubens (omgeving van)

Periode

17de eeuw
Jacht op het Caledonische everzwijn maakt sinds 1899 deel uit van de collectie van het Museum voor Schone Kunsten Gent. Het was een van de eerste schenkingen die de in 1897 opgerichte vereniging De Vrienden van het Museum aan de Stad Gent deed. Het is een vroege kopie naar een schilderij van Peter Paul Rubens. Toen Oineus, de koning van…
Lees meer
Jacht op het Caledonische everzwijn maakt sinds 1899 deel uit van de collectie van het Museum voor Schone Kunsten Gent. Het was een van de eerste schenkingen die de in 1897 opgerichte vereniging De Vrienden van het Museum aan de Stad Gent deed. Het is een vroege kopie naar een schilderij van Peter Paul Rubens. Toen Oineus, de koning van Calydon ter gelegenheid van een groot dankfeest voor de god Dionysos vergat om ook aan Artemis een offer te brengen, stuurde de godin een reusachtig everzwijn dat de wijngaarden en de korenvelden vernielde, het vee doodde en de streekbewoners op de vlucht joeg. Vervolgens werd een klopjacht georganiseerd en doodde de held Meleagros het monsterlijke dier met een speer.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Peter Paul Rubens VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel (bovenaan met 4 cm vergroot)
olieverf , paneel
Afmetingen 28 x 52.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1899-F
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.