Landschap met boerderij

Public Domain

Kunstenaar / maker

Pieter de Bloot (schilder)

Datering

ca. 1645

Periode

17de eeuw
De sombere wolken en de oprukkende wind door de boomkruinen links voorspellen een naderend onweer. De voerman doet alle moeite om zijn passagiers droog thuis te brengen. Te oordelen naar hun deftige kledij en hoeden gaat het om stedelingen die een uitstapje naar het platteland maken. Voor grootstadbewoners was het platteland met zijn ongerepte natuur, gezonde lucht en, althans in…
Lees meer
De sombere wolken en de oprukkende wind door de boomkruinen links voorspellen een naderend onweer. De voerman doet alle moeite om zijn passagiers droog thuis te brengen. Te oordelen naar hun deftige kledij en hoeden gaat het om stedelingen die een uitstapje naar het platteland maken. Voor grootstadbewoners was het platteland met zijn ongerepte natuur, gezonde lucht en, althans in hun ogen, onbekommerd bestaan, een verademing en genot.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pieter de Bloot VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorieën schilderingen AAT, belangrijk werk Vlaamse Gemeenschap
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 39 x 64.2 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1952-E
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.