Academische studie naar prent: knielend mannelijk naakt met doek

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

François Bernolet (tekenaar)
,
Bernard Romain Julien

Datering

1855 - 1856

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een knielend mannelijk naakt, getekend door François Bernolet in 1855-1856. Hij maakte deze studie wellicht in de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge en werd ermee eerste op een wedstrijd. De afgebeelde man is knielend, in profiel naar links getekend. Zijn linkerknie steunt op de grond. Zijn rechtervoet staat vlak en beide handen…
Lees meer
Academische studie naar prent van een knielend mannelijk naakt, getekend door François Bernolet in 1855-1856. Hij maakte deze studie wellicht in de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge en werd ermee eerste op een wedstrijd. De afgebeelde man is knielend, in profiel naar links getekend. Zijn linkerknie steunt op de grond. Zijn rechtervoet staat vlak en beide handen liggen over elkaar op zijn knie. Hij verbergt zijn gezicht, rustend op de rug van zijn handen. Over zijn dij en op de grond ligt een doek gedrapeerd. Bernolet tekende deze studie naar een prent van Julien uit de reeks Nouvelles Académies. De studie is getekend met zwart krijt of houtskool en de aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven is Bernolets toegewezen letter 'A' te zien. Daarbij staat ook de academiestempel, met handtekening van secretaris Vanden Abeele. Dat Bernolet eerste werd, noteerde men linksonder samen met zijn naam en de data van het schooljaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) François Bernolet , Bernard Romain Julien
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 505 x 641 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0633.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.