Academische expressiestudie: vreugde

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

anoniem (tekenaar)
,
Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1853 - circa 1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie van een lachende vrouw, wellicht getekend door een leerling aan de Academie Brugge. Hoewel de tekenaar anoniem blijft, duidt een aantekening wel aan dat hij met deze studie eerste werd op een wedstrijd om plaatsen. Een vrouw is tot aan de borst afgebeeld, in driekwart naar rechts. Ze kijkt de toeschouwer met een guitige, vreugdige blik aan. Ze…
Lees meer
Academische expressiestudie van een lachende vrouw, wellicht getekend door een leerling aan de Academie Brugge. Hoewel de tekenaar anoniem blijft, duidt een aantekening wel aan dat hij met deze studie eerste werd op een wedstrijd om plaatsen. Een vrouw is tot aan de borst afgebeeld, in driekwart naar rechts. Ze kijkt de toeschouwer met een guitige, vreugdige blik aan. Ze is gekleed in een vest waaruit een frivole kraag verschijnt en draagt een muts. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Het werk is getekend naar een studie van Jan Garemijn. De aantekeningen duiden op de wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel met handtekening van directeur Wallays te zien. Dat deze leerling eerste werd op de wedstrijd om plaatsen, noteerde men rechtsonder met een 'J' (of 1). De datum van de wedstrijd is niet bekend. De tekening kan enkel gedateerd worden op basis van de termijn van directeur Wallays, circa 1853-1887.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) anoniem , Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 445 x 336 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0474.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.