Academische studie naar prent: hoofd van Clio

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Constant Vrielynck (tekenaar)
,
Bernard Romain Julien

Datering

1881

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van het hoofd van Clio, getekend door Constant Vrielynck in 1881. Vrielynck was toen leerling aan de Academie Brugge in de tweede of derde klas naar prenten, grote of kleine kop. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Vrielynck tekende naar een prent van Julien uit de reeks 'Etudes d’après l’antique' (plaat 157)…
Lees meer
Academische studie naar prent van het hoofd van Clio, getekend door Constant Vrielynck in 1881. Vrielynck was toen leerling aan de Academie Brugge in de tweede of derde klas naar prenten, grote of kleine kop. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Vrielynck tekende naar een prent van Julien uit de reeks 'Etudes d’après l’antique' (plaat 157), circa 1864. Het gaat om een detail van de sculptuur van de zittende Griekse muze Clio met lauwerkrans in het haar (Vaticaanse Musea, Rome). Een overeenkomstige prent uit de academie maakt deel uit van de collectie van Musea Brugge: 0022.GRO0798.III. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen op de studie duiden op Vrielyncks wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien, met daarbij zijn toegewezen letter 'Q'. Dat hij eerste werd, noteerde men rechtsboven met rood krijt. Nadien werd onderaan een aantekening aangebracht met zijn behaalde wedstrijdplaats, naam en het jaartal.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Constant Vrielynck , Bernard Romain Julien
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 603 x 416 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0459.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.