Academische studie naar sculptuur: kind met gans

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

1792 - 1900

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, getekend in zwart krijt of houtskool door een anonieme kunstenaar. Naast de anonimiteit van de tekenaar, is ook de datering van deze tekening onduidelijk. Deze studie werd getekend naar [een plaasteren kopie van] de beeldengroep 'Enfant à l'oie'. Het origineel wordt bewaard in het Louvre, Parijs. Een jongetje is frontaal afgebeeld…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een kind met gans, getekend in zwart krijt of houtskool door een anonieme kunstenaar. Naast de anonimiteit van de tekenaar, is ook de datering van deze tekening onduidelijk. Deze studie werd getekend naar [een plaasteren kopie van] de beeldengroep 'Enfant à l'oie'. Het origineel wordt bewaard in het Louvre, Parijs. Een jongetje is frontaal afgebeeld, staand met de benen gespreid. Hij houdt met beide armen de nek van een gans vast die achter hem staat. Zijn gezicht is in profiel naar rechts afgebeeld, kijkend naar de kop van de gans. Het kind is naakt en draagt een knot vooraan in het haar. Naast het hoofdmotief zijn rechts ook twee kleine schetsen te zien. Bovenaan een buste van een man in profiel naar links, onderaan het hoofd van een man in profiel naar rechts. Ook op de verso staat een hele lichte maar bladvullende schets. Hierop is een figuur te zien met een hoog hoofddeksel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
zwart krijt of houtskool
Afmetingen 623 x 442 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0673.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.