Academische studie naar sculptuur: buste van Diana

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pharaon De Winter (tekenaar)

Datering

circa 1866

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Diana, getekend door Pharaon de Winter. De Winter maakte deze studie wellicht tijdens de prijswedstrijd van 1865-1866 aan de Academie Brugge. Hij was toen ingeschreven in de klas naar sculptuur en won de derde prijs. De Winter tekende naar een afgietsel van het beeldhouwwerk Diana van Versailles (Louvre, Parijs), afgebeeld met diadeem in het golvend…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Diana, getekend door Pharaon de Winter. De Winter maakte deze studie wellicht tijdens de prijswedstrijd van 1865-1866 aan de Academie Brugge. Hij was toen ingeschreven in de klas naar sculptuur en won de derde prijs. De Winter tekende naar een afgietsel van het beeldhouwwerk Diana van Versailles (Louvre, Parijs), afgebeeld met diadeem in het golvend haar. De buste is vanuit driekwart aanzicht getekend, met het gezicht van Diana frontaal. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Zijn klasgenoot Albéric Deroux won de eerste prijs (0022.GRO0601.II) en Edouard Goethals werd tweede (0022.GRO0600.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pharaon De Winter VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 706 x 535 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0599.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.