Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Ignatius Josephus Van Regemorter (tekenaar)

Datering

circa 1804 - circa 1806

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Ignatius Van Regemorter. De datum van het werk is onbekend, maar kan geschat worden rond 1804-1806 op basis van andere academische studies van zijn hand. Wellicht tekende hij deze studie voor een wedstrijd aan de academie van Antwerpen. Het model is een staande naakte man met gestrekte rechterarm…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Ignatius Van Regemorter. De datum van het werk is onbekend, maar kan geschat worden rond 1804-1806 op basis van andere academische studies van zijn hand. Wellicht tekende hij deze studie voor een wedstrijd aan de academie van Antwerpen. Het model is een staande naakte man met gestrekte rechterarm. Hij houdt de linkerhand op zijn borst en kijkt in profiel naar links. Het onderste gedeelte van de tekening is niet bewaard. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt op grijsblauw gevergeerd papier.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Ignatius Josephus Van Regemorter VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op gevergeerd papier met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 273 x 367 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.48.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.