Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph van Buylaere (tekenaar)

Datering

1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Joseph van Buylaere in 1845. Van Buylaere won met deze studie de wedstrijd om beste plaatsen in februari 1845 aan de Academie Brugge. Na afloop werd deze wedstrijdstudie tentoongesteld in de klas naar model als "Tableau van eer" (SAB, Academie, nrs 50 en 53). De aantekening linksonder verwijst…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Joseph van Buylaere in 1845. Van Buylaere won met deze studie de wedstrijd om beste plaatsen in februari 1845 aan de Academie Brugge. Na afloop werd deze wedstrijdstudie tentoongesteld in de klas naar model als "Tableau van eer" (SAB, Academie, nrs 50 en 53). De aantekening linksonder verwijst hiernaar. Het naaktmodel is frontaal afgebeeld naast een sokkel. De man steunt met gestrekte rechterarm op de sokkel, terwijl hij zijn linkerarm op het hoofd laat rusten. Hij wendt zijn hoofd naar links en kijkt omhoog. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven staat de academiestempel met de tekenletter van de leerling voor anonieme jurering.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph van Buylaere
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 621 x 479 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0406.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.