Academische studie naar prent: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

na 1859 - circa 1899

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door een anonieme leerling aan de Academie Brugge. Een man is staand weergegeven, gezien van op de rug. Voor zich houdt hij met beide handen een doek omhoog. Zijn gezicht is in profiel naar rechts afgebeeld, het hoofd wat naar beneden gekanteld. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Wellicht…
Lees meer
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door een anonieme leerling aan de Academie Brugge. Een man is staand weergegeven, gezien van op de rug. Voor zich houdt hij met beide handen een doek omhoog. Zijn gezicht is in profiel naar rechts afgebeeld, het hoofd wat naar beneden gekanteld. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Wellicht tekende de leerling deze studie in de eerste klas naar prenten of 'geschaduwde figuur'. De datering is niet vermeld. De aantekeningen wijzen op een wedstrijddeelname. Zo staat linksboven de academiestempel met de aan de leerling toegewezen letter 'D.'. De leerling werd tweede op de wedstrijd. Dat werd linksonder opgeschreven. Een datering kan enkel geschat worden op basis van het watermerk dat het jaartal 1859 bevat.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 627 x 517 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0649.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.