Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Emmanuel Bogaert (tekenaar)

Datering

1808

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Emmanuel Bogaert in 1808. Bogaert was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor het prijskamp maakt hij twee studies (zie ook 0022.GRO0517.II) waarmee hij de eerste prijs behaalde. François Simonau werd toen tweede (cf. 0022.GRO0520.II). Een naaktmodel is voluit en van op de…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Emmanuel Bogaert in 1808. Bogaert was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor het prijskamp maakt hij twee studies (zie ook 0022.GRO0517.II) waarmee hij de eerste prijs behaalde. François Simonau werd toen tweede (cf. 0022.GRO0520.II). Een naaktmodel is voluit en van op de rug afgebeeld. Hij staat rechtop met gespreide benen, kijkt omhoog en trekt met beide handen een touw omlaag. Zijn rechterarm is omhoog geheven. Het gezicht van de man is in profiel naar rechts weergegeven. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Er is zowel boven als onder een papierstrook aan de tekening gelijmd met verderzetting van de tekening (hand met touw en voeten model). De bladranden zijn rondom afgesneden. De aantekeningen duiden op Bogaerts wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel met handtekening van directeur van der Donckt te zien. Op het etiket staat de tekenletter 'F', toegewezen aan Bogaert voor deze wedstrijd. De aantekening onderin geeft aan dat Bogaert eerste werd in het wedstrijdjaar 1808.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Emmanuel Bogaert
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool; hoogsels in wit krijt
Afmetingen 653 x 436 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0518.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.