Academische studie naar prent: hoofd van Apollo van Belvedère

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jean-Louis Anspach
,
Hippolyte Fonteyne (tekenaar)
,
Gédéon Reverdin

Datering

1865

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Apollo, getekend door Hippolyte Fonteyne in 1865. Fonteyne was toen leerling aan de Academie Brugge en werd met deze studie eerste op een wedstrijd. Anselme de Crombrugghe werd tweede (0022.GRO0452.II). Het hoofd van Apollo is in profiel naar rechts weergegeven. Het is een detail uit de sculptuur van Apollo Belvedere. Hij draagt een haarband in…
Lees meer
Academische studie naar prent van Apollo, getekend door Hippolyte Fonteyne in 1865. Fonteyne was toen leerling aan de Academie Brugge en werd met deze studie eerste op een wedstrijd. Anselme de Crombrugghe werd tweede (0022.GRO0452.II). Het hoofd van Apollo is in profiel naar rechts weergegeven. Het is een detail uit de sculptuur van Apollo Belvedere. Hij draagt een haarband in zijn krullend haar dat vooraan in een knot is samengebracht. Over zijn schouders ligt een mantel die vastgemaakt is met een medaillon met rozet. Fonteyne tekende deze studie naar een prent van Anspach, naar een tekening van Réverdin. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen verwijzen naar de wedstrijd. Linksboven is de academiestempel met handtekening van directeur Wallays te zien. Dat Fonteyne eerste werd, noteerde men linksonder en op verso. De datering werd wellicht later toegevoegd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.