Academische studie naar prent: hoofd van Apollo van Belvedère

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Louis Buys (tekenaar)
,
Jean-Louis Anspach
,
Gédéon Reverdin

Datering

1891

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Apollo Belvedere, getekend door Louis Buys in 1891. Buys was ingeschreven in de klas naar prenten in het schooljaar 1890-1891 aan de Academie Brugge. Hij won de eerste prijs met deze studie in de wedstrijdcategorie "Dessin ombré de la grande tête d'après estampes". De leerling kopieerde hier een prent van Anspach naar ontwerp van Reverdin…
Lees meer
Academische studie naar prent van Apollo Belvedere, getekend door Louis Buys in 1891. Buys was ingeschreven in de klas naar prenten in het schooljaar 1890-1891 aan de Academie Brugge. Hij won de eerste prijs met deze studie in de wedstrijdcategorie "Dessin ombré de la grande tête d'après estampes". De leerling kopieerde hier een prent van Anspach naar ontwerp van Reverdin. Apollo's hoofd is in profiel getekend met een haarband in zijn krullend haar. Over zijn schouders is een mantel gedrapeerd met een medaillon. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De hoek linksboven was geplooid bij de jurering om de naam van de leerling te verbergen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Louis Buys , Jean-Louis Anspach , Gédéon Reverdin
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 600 x 416 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0471.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.