Hoofd van een faun

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Gédéon Reverdin (uitgever)
,
Alexis François Girard (prentmaker)

Datering

circa 1805 - circa 1815

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van het hoofd van een faun, gegraveerd door Girard, naar tekening van Réverdin. De faun is afgebeeld van hoofd tot schouderhoogte in profiel naar links. Op de prent wordt verwezen naar het originele marmeren beeldhouwwerk in het Musée Napoléon (Louvre). Het gaat om een stippelgravure in zwarte inkt. De exacte datering is onbekend maar kan geschat worden tussen…
Lees meer
Academische prent van het hoofd van een faun, gegraveerd door Girard, naar tekening van Réverdin. De faun is afgebeeld van hoofd tot schouderhoogte in profiel naar links. Op de prent wordt verwezen naar het originele marmeren beeldhouwwerk in het Musée Napoléon (Louvre). Het gaat om een stippelgravure in zwarte inkt. De exacte datering is onbekend maar kan geschat worden tussen 1805 en 1815. In deze periode werd de Bibliothèque Nationale de France omgedoopt tot Bibliothèque Impériale, zoals rechtsonder in het opschrift is aangegeven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.