Academische studie naar prent: hoofd van Apollo van Belvedère

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jean-Louis Anspach
,
Gédéon Reverdin
,
Emile Isselée (tekenaar)

Datering

1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Apollo Belvedere, getekend door Emile Isselée in 1887. Isselée won met deze studie de eerste plaats of prijs bij een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was ingeschreven in de klas "Figure, groote en kleine kop naar printen" in het schooljaar 1886-1887. Het hoofd van Apollo is in profiel getekend met een haarband in zijn…
Lees meer
Academische studie naar prent van Apollo Belvedere, getekend door Emile Isselée in 1887. Isselée won met deze studie de eerste plaats of prijs bij een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was ingeschreven in de klas "Figure, groote en kleine kop naar printen" in het schooljaar 1886-1887. Het hoofd van Apollo is in profiel getekend met een haarband in zijn krullend haar. Over zijn schouders is een mantel gedrapeerd met een medaillon. Het gaat om een prent van Anspach naar ontwerp van Reverdin. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De hoek linksboven was overgeplooid bij de jurering om de naam van de leerling te verbergen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Jean-Louis Anspach , Gédéon Reverdin , Emile Isselée
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 600 x 416 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0468.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.