Academische studie naar prent: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Hippolyte Fonteyne (tekenaar)

Datering

circa 1860 - circa 1865

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door Hippolyte Fonteyne in zwart krijt of houtskool. Wellicht maakte hij deze studie als leerling aan de Academie Brugge in de eerste klas naar prenten. Een man is staand afgebeeld, gezien van op de rug en met zijn linkervoet wat hoger op een klein heuveltje. Met beide handen houdt hij een…
Lees meer
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door Hippolyte Fonteyne in zwart krijt of houtskool. Wellicht maakte hij deze studie als leerling aan de Academie Brugge in de eerste klas naar prenten. Een man is staand afgebeeld, gezien van op de rug en met zijn linkervoet wat hoger op een klein heuveltje. Met beide handen houdt hij een touw vast dat in de lucht hangt. De studie bevat geen aantekeningen die erop wijzen dat ze voor een wedstrijd zou zijn gemaakt. Wanneer en waarvoor ze werd gemaakt is dus nog onduidelijk. Een datering kan enkel geschat worden op basis van een andere tekening van Fonteyne, toen hij al in de klas naar sculptuur zat. Deze studie werd wellicht dus voor 1865 getekend.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Hippolyte Fonteyne
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 600 x 401 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0636.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.