De bekering van de gevangenbewaarder

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Matthijs Pool (graveur (prentkunstenaar))
,
Arnold Houbraken (naar)

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Petrus en Silas dopen, midden in de nacht, de gevangenbewaarder en zijn familieleden. Dit is een illustratie van de Bijbeltekst Hand. 16:33. Onder de voorstelling is de titel weergegeven in het Hebreeuws, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het…
Lees meer
Petrus en Silas dopen, midden in de nacht, de gevangenbewaarder en zijn familieleden. Dit is een illustratie van de Bijbeltekst Hand. 16:33. Onder de voorstelling is de titel weergegeven in het Hebreeuws, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.