Paulus en Silas in de gevangenis

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Joseph Mulder (graveur (prentkunstenaar))
,
Arnold Houbraken (naar)

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Paulus en Silas en hun medegevangenen zijn bevrijd van hun boeien door een aardbeving. De gevangenbewaarder, die ziet dat alle deuren zijn opengesprongen, wil zelfmoord plegen met zijn zwaard, maar Paulus en Silas weerhouden hem daarvan. Onderaan in de marge staat een verwijzing naar de Bijbeltekst en de titel in het Grieks, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent…
Lees meer
Paulus en Silas en hun medegevangenen zijn bevrijd van hun boeien door een aardbeving. De gevangenbewaarder, die ziet dat alle deuren zijn opengesprongen, wil zelfmoord plegen met zijn zwaard, maar Paulus en Silas weerhouden hem daarvan. Onderaan in de marge staat een verwijzing naar de Bijbeltekst en de titel in het Grieks, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.