De barmhartige Samaritaan

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Gerrit II de Broen (graveur (prentkunstenaar))
,
Bernard Picart (naar)

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
De barmhartige Samaritaan verzorgt de wonden van de door rovers aangevallen reiziger. Op de achtergrond is de priester te zien die de man langs de kant van de weg liet liggen zonder hem te helpen. De prent is een illustratie voor het Nieuwe Testament, Luc. 10, 30. Onder de voorstelling is de titel weergegeven in het Grieks, Engels, Duits, Latijn…
Lees meer
De barmhartige Samaritaan verzorgt de wonden van de door rovers aangevallen reiziger. Op de achtergrond is de priester te zien die de man langs de kant van de weg liet liggen zonder hem te helpen. De prent is een illustratie voor het Nieuwe Testament, Luc. 10, 30. Onder de voorstelling is de titel weergegeven in het Grieks, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.