De opwekking van Eutychus door Paulus

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Matthijs Pool (graveur (prentkunstenaar))
,
Arnold Houbraken (naar)

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Paulus werpt zich op de dode Eutychus (de jongen stierf omdat hij uit een raam viel nadat hij tijdens een preek van Paulus in slaap was gevallen). Naast hen staat een man met twee brandende fakkels. Op de achtergrond diverse omstanders. Onder de voorstelling is de titel weergegeven in het Hebreeuws, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent is…
Lees meer
Paulus werpt zich op de dode Eutychus (de jongen stierf omdat hij uit een raam viel nadat hij tijdens een preek van Paulus in slaap was gevallen). Naast hen staat een man met twee brandende fakkels. Op de achtergrond diverse omstanders. Onder de voorstelling is de titel weergegeven in het Hebreeuws, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.