Jakob zegent zijn zonen

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Gerard I Hoet (naar)
,
Cornelis Huyberts (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Jakob ligt in een bed onder een baldakijn en maakt met zijn rechterhand een zegenend gebaar. Om het bed staan en knielen zijn twaalf zonen. Tegen de rechtermuur staan waarschijnlijk Efraïm en Manasse, de twee zonen van Jozef. Rechts zit een vrouw aan een tafel. Onderaan bevindt een verwijzing naar Genesis 49:1-28 en is de titel van de prent in…
Lees meer
Jakob ligt in een bed onder een baldakijn en maakt met zijn rechterhand een zegenend gebaar. Om het bed staan en knielen zijn twaalf zonen. Tegen de rechtermuur staan waarschijnlijk Efraïm en Manasse, de twee zonen van Jozef. Rechts zit een vrouw aan een tafel. Onderaan bevindt een verwijzing naar Genesis 49:1-28 en is de titel van de prent in Hebreeuws, Frans, Duits, Latijn, Engels en Nederlands weergegeven. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.