Christus geneest twee bezeten mannen in het gebied van de Gerasenen

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Gerrit II de Broen (graveur (prentkunstenaar))
,
Arnold Houbraken (naar)

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Christus en zijn leerlingen komen bij een graf twee bezetenen tegemoet. Niemand durft langs de bezetenen te lopen. Zij vragen Christus om hulp en hij stuurt hen naar een kudde varkens die verderop bij een meer liggen. De varkens storten zich allemaal in het meer en de bezetenen zijn verlost van hun demonen. Illustratie uit het Nieuwe Testament, Mat. 8…
Lees meer
Christus en zijn leerlingen komen bij een graf twee bezetenen tegemoet. Niemand durft langs de bezetenen te lopen. Zij vragen Christus om hulp en hij stuurt hen naar een kudde varkens die verderop bij een meer liggen. De varkens storten zich allemaal in het meer en de bezetenen zijn verlost van hun demonen. Illustratie uit het Nieuwe Testament, Mat. 8, 28. Onder de voorstelling is een titel weergegeven in het Grieks, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Gerrit II de Broen , Arnold Houbraken
Types burijngravure , ets , boekillustratie AAT, reproductiegrafiek AAT
Categorie schilderingen
Materiaal
burijngravure en ets op papier met watermerk (in het midden)
papier
Afmetingen 350 x 291 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2015-DH
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.