Christus en de Emmaüsgangers bij de herberg

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pieter de Hondt (uitgever)
,
Gilliam van der Gouwen (graveur (prentkunstenaar))
,
Arnold Houbraken (naar)

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Twee discipelen vragen een pelgrim samen met hen in een herberg te eten. Ze beseffen niet dat het Christus is (Luc. 24:28-29). De prent heeft een Grieks, Latijns, Frans, Engels, Duits en Nederlands onderschrift. Ze is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...]…
Lees meer
Twee discipelen vragen een pelgrim samen met hen in een herberg te eten. Ze beseffen niet dat het Christus is (Luc. 24:28-29). De prent heeft een Grieks, Latijns, Frans, Engels, Duits en Nederlands onderschrift. Ze is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.