Nikodemus in gesprek met Christus bij nacht

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pieter de Hondt (uitgever)
,
Bernard Picart (naar)
,
Abraham de Blois (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Christus is in gesprek met Nikodemus in een hoog vertrek dat met een olielamp aan het plafond wordt verlicht. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid…
Lees meer
Christus is in gesprek met Nikodemus in een hoog vertrek dat met een olielamp aan het plafond wordt verlicht. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.