Mozes en Aäron bij farao

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Gerard I Hoet (naar)
,
Cornelis Huyberts (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1720 - 1728

Periode

18de eeuw
Mozes en Aäron zijn links op de voorgrond voorgesteld, één van hen is op de rug gezien. Farao zit op zijn troon onder een baldakijn. De staf van Aäron en de staven van farao's tovenaars zijn veranderd in draken of slangen en de staf van Aäron verslindt die van de tovenaars. Linksachter bevindt zich een poort, met daaronder een mensenmenigte…
Lees meer
Mozes en Aäron zijn links op de voorgrond voorgesteld, één van hen is op de rug gezien. Farao zit op zijn troon onder een baldakijn. De staf van Aäron en de staven van farao's tovenaars zijn veranderd in draken of slangen en de staf van Aäron verslindt die van de tovenaars. Linksachter bevindt zich een poort, met daaronder een mensenmenigte. Onder staat een verwijzing te lezen naar Exodus 7:10-12 en is de titel van de prent in Hebreeuws, Engels, Duits, Latijn, Frans en Nederlands weergegeven. De prent is gebruikt in volgende boeken: Figures de la Bible (Amsterdam: Bernard Picart, 1720) en Taferelen der voornaamste geschiedenissen van het Oude en Nieuwe Testament [...] door de vermaarde kunstenaars Hoet, Houbraken, en Picart getekent [...] en met beschrijvingen uitgebreid (Den Haag: Pieter de Hondt, 1728).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.